I henvisingen må det påføres fullstendig navn og fødselsnummer og diagnose. Hvis pårørende skal delta sammen med pasienten påføres pårørendes navn og fødselsnummer i samme henvisning.
Når det er foreldre/foresatte som deltar skal barnets navn og fødselsnummer fremgå av henvisningen. Diagnose må også være med, eller en beskrivelse av sykdom/funksjon. Dette gjelder også i de tilfeller hvor barnet selv ikke skal delta.
Henvisninger kan sendes elektronisk (EPJ).
Hvem kan delta på kurset?
Kurset er for deg som har hatt hjerneslag, og dine pårørende. For å ha best utbytte av kurset forutsetter det at du ikke har for omfattende kognitive utfall eller språkvansker.
Innhold i kurset
Gjennom kurset møter du erfarne fagfolk fra sykehuset som foreleser om ulike tema knyttet til sykdommen din. Du vil også møte en brukerrepresentant som forteller om sine erfaringer fra å leve med den sammen helseutfordringen. Vi legger til rette for at du kan stille spørsmål og dele dine erfaringer med de andre kursdeltagerne.
Du møter lege, sykepleier, klinisk ernæringsfysiolog, fysioterapeut, ergoterapeut, logoped, sosionom og brukerrepresentant på dette kurset.
- Informasjon om hjerneslag og behandling - Erfaringer fra tidligere slagrammede - Kommunikasjonsutfordringer - Aktivitet, trening og avspenning - Usynlige vansker og hverdagslivet - Utmattelse etter hjerneslag - Motivasjon, håp, mestring og rehabilitering - Rettigheter - Kosthold
Kurset varer i tre dager. Pårørende er velkommen til å være med på hele kurset.
Praktisk informasjon
Kurset arrangeres både i Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen med jevne mellomrom.
Hvorfor delta på kurs?
Målet med lærings- og mestringskurs er at du skal lære om sykdommen din og hvordan du kan mestre hverdagen. For å velge din vei må du ha kunnskap både om sykdom, behandling, egne ressurser og endring av levevaner.
Sammen om mestring, læring for livet
Lærings- og mestringssentrenes visjon i Helse Nord
I forkant av lærings- og mestringskurset kan du ta en e-læring som forbereder deg på hva du kan forvente av kurset. E-læringen tar cirka 15 minutter å gjennomføre, og du finner den her.
Generelt om kursene
Gjennom de ulike kursene våre møter du erfarne fagfolk fra sykehuset som foreleser om ulike tema knyttet til sykdommen din. Du vil også møte en brukerrepresentant som forteller om sine erfaringer fra å leve med den sammen helseutfordringen. Vi legger til rette for at du kan stille spørsmål og dele dine erfaringer med de andre kursdeltagerne.
Overnatting refunderes etter faste satser. Du vil få refundert samme beløp uavhengig av hvilket hotell du benytter. Les mer om refusjon under "Rettigheter og egenandel".
Oversikt over hotellavtaler på Helgeland:
Mo i Rana:
1. prioritet: Best Western Hotels Ole Tobias.
2. prioritet: Scandic Meyergården.
Sandnessjøen:
Scandic Syv Søstre.
Brønnøysund:
Thon Hotel Brønnøysund
Prisene gjelder for én overnatting med frokost. Vi har per nå ingen avtaler med hotell i Mosjøen.
Oversikt over kurs: Helgelandssykehuset tilbyr ulike kurs i Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund. Du kan også få henvisning til kurs andre steder i landet hvis vi ikke har tilbud hos oss. Du finner oversikt over lokale, regionale og nasjonale kurs i oversikten, men for å se lokale kurstilbud i andre helseforetak må du gå inn på nettsidene til de enkelte.
Henvisning: Du må ha henvisning fra lege for å delta på kurs, det kan være din fastlege eller din lege på sykehuset. Legen sender henvisning til den avdelingen som arrangerer kurset, se henvisningsadresse under hvert enkelt kurs.
Oversikt over kurs: Helgelandssykehuset tilbyr kurs i Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen. Du kan også få henvisning til kurs andre steder i landet hvis vi ikke har tilbud hos oss. Du finner oversikt over lokale, regionale og nasjonale kurs i oversikten, men for å se lokale kurstilbud i andre helseforetak må du gå inn på nettsidene til de enkelte.